Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Looproute

Home | Looproute

In de voetsporen van ‘Japien de Joode’

Van de jaren dat Japien met zijn gezin op Urk heeft gewoond en gewerkt is veel door overlevering bekend geworden. Hij dreef hier handel en kon een goede boterham verdienen. Met zijn handkar reed hij door de straten van Urk en bracht zijn koopwaar aan de man of vrouw. Ze voelden zich hier thuis en maakten vele vrienden. Een route langs diverse locaties kon dan ook niet uitblijven en is te volgen via QR-Codes.

De korte inhoud van het stripboek over ‘Japien de Joode’

Sarah, Zoe, Roy en Jauwk doen mee aan een vossenjacht als één van hen struikelt over glimmende stenen, ‘Struikelstenen’. Nieuwsgierig geworden naar het waarom en het verhaal hierachter, neemt gids Jaap ze mee de geschiedenis in. Zo maken ze kennis met Japien de Joode en zijn gezin die als enige Joodse familie tijdens de Tweede Wereldoorlog op Urk woonde. Ze maken een reis, waarin ze de voetsporen van Japien, zijn gezin en familie volgen.

Ook u wordt van harte uitgenodigd om zijn voetsporen op Urk te volgen door het scannen van deze QR-Code. Via de route komt u bij  het beginpunt van de tour. In dit geval lokatie ‘De Boet’.

Op elke locatie is een QR-Code te vinden in de kleuren van de stichting. Door deze te scannen krijgt men informatie over deze plek en wat deze voor Japien heeft betekend.

Aan het eind van de informatie kan men, door op de volgende locatie te klikken, de weg er naar toe volgen.

Door het scannen van de codes wandelt u mee in zijn voetsporen en wordt u deelgenoot van de handel en wandel van Japien en zijn gezin.

De QR-Codes van de looproute op dit moment nog niet geplaatst. Als alternatief staan alle QR-Codes op een pdf die u hier kunt downloaden.