Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Stripboek Japien de Joode

10,00

Het verhaal over de joodse familie Kropveld op het eiland Urk tijdens de Tweede Wereldoorlog

Tekst: Frank Jonker
Tekeningen: Danker Jan Oreel

Editie: soft cover
ISBN: 978-90-833258-0-4

Verzendkosten worden berekend bij het afrekenen.

Sarah, Zoe, Roy en Jauwk doen mee aan een vossenjacht als één van hen struikelt over glimmende stenen. ‘Struikelstenen’ zijn stenen die overal in Nederland en Europa liggen waar Joden hebben gewoond die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord. Nieuwsgierig geworden naar het waarom en het verhaal hierachter, neemt gids Jaap ze mee de geschiedenis in. Zo maken ze kennis met Japien de Joode en zijn gezin die als enige Joodse familie tijdens de Tweede Wereldoorlog op Urk woonden.

Ze maken een reis, waarin ze de voetsporen van Japien, zijn gezin en familie volgen. De blije en vrolijke momenten van Japien en zijn gezin die zich op Urk helemaal thuis voelden. Maar ook het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, waardoor Japien, zijn gezin en zijn familie, maar ook Sarah, Zoe, Roy, Jauwk en Jaap geconfronteerd worden met antisemitisme, discriminatie en racisme en met de haat, vervolging en uiteindelijke vernietiging van de Joden door de Nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het verhaal van de familie Israël Samuel Kropveld – de la Penha, alias Japien de Joode, staat niet op zichzelf, maar is één van de voorbeelden van de geschiedenis van de Nederlandse Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Iedere struikelsteen in Nederland en Europa heeft zo een eigen geschiedenis.

Gewicht 0,33 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Stripboek Japien de Joode” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *